Çatı Ustası | 0216 362 84 49

HAVUZ SU YALITIMI NASIL YAPILIR?

Havuz su yalıtımı, hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın ve hangi büyüklükte olursa olsun her türlü havuz için zaruri bir uygulamadır. Çünkü içinde sürekli su bulunan havuzlarda klorun ve basıncın etkisi ile yüzey kaplama alanlarında zaman içinde deformasyonlar meydana gelir. Bu, suyun kaplama yüzeyinin altına geçmesine ve beton yapının zarar görmesine sebep olur. Bu da zaman içinde hem havuzu kullanılmaz hale getirir hem de çökme gibi ciddi tehlikelere yol açar.

Havuz su yalıtımı çeşitli yöntemlerle ve malzemelerle gerçekleştirilir;

Havuz su yalıtımı yapılırken, havuzdaki yatay ve dikey yüklerin, ısı sebebiyle meydana gelen genleşme ve büzüşmelerin, beton geçirimsizliğinin ve su basıncının çok iyi tetkik edilmesi ve buna göre uygulama yapılması gerekir. İçinde tonlarca su barındıran ve zemine de ciddi anlamda yük bindiren havuzların teknik olarak değerlendirilmeden yalıtımının yapılması beklenen sonucu sağlamayacaktır.

Firmamızda her türlü yalıtım uygulaması konusunda hizmet verilmektedir. Su yalıtım uygulamalarında da profesyonel kadro ve yöntemlerimiz ile kalıcı ve kaliteli çözümler üretiyoruz. Havuzunuz için her türlü malzeme ile gerçekleştirdiğimiz yalıtım uygulamaları, uzun yıllar sorunsuzca kullanabileceği havuzlara sahip olmanızı sağlama konusunda garantilidir.