Yalıtım uygulamaları arasında yer alan su izolasyonu nedir? Binalarında su yalıtımı yaptırmak isteyen kişilerin aklına gelen ilk soru bu olmaktadır.

Su izolasyonu nedir? Su yalıtımı binaların hem iç hem de dışarıdan maruz kaldığı suyun zararlı etkilerine karşı koruma sağlayan bir inşaat uygulamasıdır. Su yalıtımı gerçekleştirilmeyen binalarda zaman içinde meydana gelen deformasyonlar öncelikle su sorunu olarak kendini göstermektedir. Suyun yapısı gereği bulduğu her boşlukta ilerleme sağlaması, evlerde yaşanan yapısal sorunların başında suyun gelmesine sebep olmaktadır.

Binalardaki su problemi tesisattan kaynaklanmıyorsa bir yerlerde ihmal edilmiş veya yanlış yapılmış bir uygulama vardır. Çoğu binada inşaat kalitesi veya eskime sebebiyle görülen su sızıntıları ihmali halinde ciddi sorunlara sebep olmaktadır.

Su izolasyonu, binanın su alan veya suya maruz kalan tüm bölgelerine farklı içerikte malzemelerle yapılan bir koruma kalkanıdır. Bina dış yüzeyleri, çatılar, temel, pencere ve balkon kapıları, ıslak zeminler, bacalar, su tesisatından kaynaklanacak olası sorunlar için su yalıtımı yapılması gerekebilir. Böyle bir ihtiyaç doğmadan önce gerekli önlemleri alarak yalıtımı yaptırmak en mantıklısıdır.

Su izolasyonu işlem yapılacak bölgeye göre döşeme, kaplama, sıvı uygulama, sprey uygulama, doldurma gibi çok farklı tekniklerle gerçekleştirilebilir. Bugün piyasada su izolasyonundan kullanılmak amacıyla üretilen çok sayıda ürün bulunmaktadır. Konu su gibi bulduğu her boşluktan girebilen bir madde olunca, su yalıtımı konusunda en iyi malzemeleri seçmek ve en iyi firmayla çalışmak gerekir. Yanlış veya kalitesiz malzeme ve işinin ehli olmayan kişiler tarafından yapılan uygulama kısa süre sonra yalıtımın işlevsiz kalmasına ve yenilenmesine sebep olacaktır.

Binanızın ihtiyacı olan tüm yalıtımların tek kalemde gerçekleştirilmesi en doğrusudur. Su yalıtımı ile birlikte ısı yalıtımının, gürültülü bir bölgede yaşıyorsanız ses yalıtımının, güneşin çok görüldüğü bir yerde iseniz güneşin zararlı etkilerini ortadan kaldıracak yalıtımların aynı anda gerçekleştirilmesi binanızla ilgili tüm sorunların tek uygulama ile ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır. Ancak isteğe bağlı olarak bunların ayrı ayrı veya tek başına gerçekleştirilmesi de mümkündür.

Su izolasyonu nedir sorusuna profesyonel bir cevap almak istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHEMEN ARA
web tasarım